Sant Medir 2015. Fotografia de Javier Sardá

Entre les 9 i les 13 h del 3 de març, les diferents Colles de Sant Medir participen en la cercavila pels principals carrers i places dels barris de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i La Bordeta. Podeu consultar els itineraris de les colles de Sant Gervasi al plànol.

Les colles estan formades per cavalls, burrets, carruatges i camions, les encapçalen una banda de música que amenitza la festa. Els romeus i romeves llancen caramels i llaminadures a la gent que troben pel camí amb la màxima dolçor possible, però sempre s’ha d’anar ben preparat, amb una bossa que vora el migdia serà plena de sorpreses. Les colles acostumen a buscar els mercats, les places i les escoles, ja que és on es troba més gent esperant el seu pas, però també recorren carrers estrets i avingudes amples; toca córrer per atrapar-los! Al migdia, vora les 13 hores, totes les colles participen en l’aplec que s’organitza al voltant de l’Ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola.

Com ja és tradició, els vespres de Sant Medir es viuen al barri de Gràcia, concretament als carrers Escorial, Sant Salvador i Gran de Gràcia. Les colles es col·loquen en formació una darrera l’altre des del carrer Nil Fabra cap enrere. A les vuit del vespre, arrenca la cercavila i van desfilant tot baixant pel carrer Gran, encapçalats per la Guàrdia Urbana muntada. La gent espera les colles des del carrer, des dels balcons o des de les portalades dels edificis i les colles responen molt generosament. En finalitzar el carrer Gran de Gràcia, al Pla de Salmeron, es col·loca una tarima on se situen les autoritats i saluden les colles una per una, sovint intercanviant caramels.

Més info: http://www.santmedir.org

planol_SantGervasi_medins_16

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here