Imatge extreta d'un vídeo publicat al Twitter de Los de Artós

Societat

Carme Rocamora

El grup espanyolista Los de Artós, nascut a Sarrià i conformat sobretot per joves del barri, ha despenjat la matinada d’aquest dijous, cap a la 1.30, el llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona, a plaça Sant Jaume, segons han mostrat al seu perfil de Twitter.

Com a conseqüència, fins a cinc persones han estat identificades per la Guàrdia Urbana, i tot i que també han intentat treure el llaç del Palau de la Generalitat, no ho han aconseguit.

En el mateix perfil del col·lectiu, han fet una crida a que persones d’altres municipis repeteixin la mateixa acció i retirin els llaços grocs dels seus ajuntaments.

Els policies han aconseguit recuperar el llaç que han retirat i l’Ajuntament de Barcelona l’ha tornat a penjar minuts després de les 10 h del matí, recordant que a diferència de la Generalitat, la institució no ha rebut cap requeriment de la Junta Electoral Central (JEC) que exigís la seva retirada.

Una denuncia del PP força a la retirada definitiva

Després d’aquest incident el Partit Popular ha denunciat a la Junta Electoral de Barcelona la presència del símbol i aquesta ha requerit al consistori barceloní que el retirés. Després que l’equip de Barcelona En Comú hagi analitzat el requeriment, ha apostat per treure definitivament de la façana el llaç groc que reclama la llibertat dels polítics empresonats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here