Mostra de dansa a la Bonanova ©Juanjo Compairé

Societat

Juanjo Compairé

Com cada any, a les portes de l’estiu va tenir lloc la Festa Major de Sant Gervasi- La Bonanova, entre els dies 7 i 19 de juny. Enguany, com veureu, va estar marcada per tres fils conductors: el menjar, l’esport i la cultura. El barri ha recuperat la tradició del pregó, que aquest any va fer de manera brillant Víctor de Masterchef. El xef pregoner ens va portar per un doble recorregut. D’una banda, el del temps, recordant la seva trajectòria vital vinculada a la Bonanova, i de l’altre , el de l’espai, fent-nos recomanacions culinàries per passar un dia ideal esmorzant, fent el vermut, dinant, berenant i sopant sense sortir del nostre barri.

No hi ha res millor en una Festa Major que compartir menjars, ja sigui a la xocolatada infantil o en el sopar d’entitats juvenils del divendres 14. El diumenge anterior ja hi havia hagut un concurs de paelles i un dinar popular. Els dos foodtrucks instal·lats a la plaça eren també una invitació constant. Així mateix, el dissabte 15 hi va haver un vermut musical i degustació de tapes; i a la nit, un sopar popular a la plaça, i un altre de la gent jove a la plaça Frederic Soler.

Un barri esportiu

Tampoc van faltar en les activitats esportives. El dissabte 15 va començar per a molta gent amb una variada matinal esportiva. I l’endemà, amb una pujada col·lectiva al Tibidabo.

La música i la dansa, la cultura popular

La Bonanova va veure com la colla castellera de Sarrià, que l’any passat encara vestia camisa blanca com a colla aspirant, enguany participava amb camisa color vi, com a colla reconeguda en la diada castellera del diumenge 9.

La música també, com sempre, va ser la protagonista en els diferents concerts dels dies 14 i 15. Volem destacar, però, la importància de la dansa en la Festa Major, un fet no gaire habitual en les festes d’altres barris. En efecte, el dissabte 14 la plaça va ser l’escenari d’una mostra de dansa, on diferents escoles van presentar les seves creacions, que donaven vida a músiques variades que anaven des del barroc al jazz i al pop. Però tot seguit, tothom que s’hi atrevia estava convidat a participar al Ball country i Line dance, una tradició recent, però ja consolidada de la nostra Festa major.

Una Festa Major que es va renovant, recordant-nos que formem part d’una comunitat viva. Fins l’any que ve!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here