Imatge de l'anunci d'ImmoCaixa de la construcció de pisos ©Leo Bejarano

Societat

Carme Rocamora

Al passeig de la Bonanova, tocant a la plaça de Sarrià i molt a prop de la Via Augusta, s’ha començat a anunciar en un solar buit la construcció d’una nova promoció d’habitatges d’alt estànding, per part d’ImmoCaixa. És l’espai situat entre la Xurreria de Sarrià i el solar de la futura biblioteca que encara està pendent de construir. Amb aquest anunci queda descartat que el projecte de la biblioteca es pugui ampliar i gaudeixi dels metres d’aquest terreny, com es va intentar tantejar.

En l’últim mandat, segons l’activista veïnal Leo Bejarano, l’Ajuntament es va interessar per aquest solar, primer amb el regidor de districte Gerardo Pisarello (BComú) i després amb el seu relleu Daniel Mòdol (PSC). Tots dos haurien intentar negociar amb la propietat privada la seva incorporació al projecte de la futura biblioteca de Sarrià, per fer així un edifici més gran, amb millors accessos i una part de jardí.

El resultat ha estat que el solar quedarà destinat a la construcció 9 pisos d’alt estànding, de 140 metres quadrats, tres habitacions, parking i traster, tal i com mostra la imatge que ha difós a les xarxes Bejarano:

Mentrestant, la biblioteca de Sarrià, un equipament públic llargament reivindicat, es manté a la cua d’espera de les prioritats de l’Ajuntament de Barcelona.

Una imatge que recorda a la promoció de pisos que està fent Llave de Oro, enganxada a l’incendiat Ateneu Popular de Sarrià, un espai que també es reivindica pel barri però que encara no coneix cap pla de futur.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here