Víctor fent el pregó de Festa Major © Juanjo Compairé

Cultura

Juanjo Compairé

La Festa Major de Sant Gervasi – La Bonanova ha tingut per primer cop un pregoner oficial, en Víctor de Masterchef i veí de Les Tres Torres, més conegut al món mediàtic com “l’alcalde”. Ell mateix s’ha presentat com “el primer alcalde sense Ajuntament”. Contra el previst, ha comparegut sense la seva companya de fogons i de vida, Sofía, que no ha pogut ser-hi present.

Víctor i Sant Gervasi

El pregoner ha començar fent un repàs a les nou dècades de Festa Major, cosa que li dona a la vila un sabor especial. Perquè, en paraules d’un restaurador com en Víctor, “el barri és com una recepta, una barreja de sabors, de textures, d’olors, de modernitat, de tradició; però sobretot de records, que és el que conforma una recepta”. I aquesta recepta, ens ha dit, per a ell comença i acaba a Sant Gervasi.

Ha començat passant revista a la seva vida, sempre vinculada a Sant Gervasi. Ell, que va jugar a hoquei al Sant Ignasi, s’adona que els diumenges al barri les escoles estan obertes gràcies a l’esport escolar, cosa que indica que és un barri viu. Els seus estudis els va fer a La Salle Bonanova i els seus inicis com a empresari també els va fer al barri.

Quan la vida semblava que l’empenyia vers un altre rumb, l’oportunitat de presentar-se al concurs de TVE li va donar l’oportunitat de “fer feliços als altres amb la cuina, que era allò que realment m’agradava i no m’havia atrevit a fer”. Allà en Jordi Cruz, també veí del barri, el va contractar per al seu restaurant ABaC de l’Avinguda Tibidabo. Començament i final, doncs, al barri. Conclusió que en treu en Víctor: “Tothom que pensa que no es pot canviar la vida, sapigueu que sí, que es pot canviar. Jo ho vaig fer”.

Itinerari gastronòmic pel barri

Víctor ha acabat proposant un tour gastronòmic pel barri, passant pels seus preferits. Un esmorzar a la terrassa de Vil·la Florida, “un lloc increïble”, o prenent un excel·lent croissant a la pastisseria Canal. Per aperitiu, unes braves al Mandri. Dinar un bon fricandó o canelons trufats al Paco Pérez. El berenar el podríem fer menjant xurros al Comaxurros, “la xurreria més moderna”. El sopar el podríem fer al propi ABaC o bé -apte per a totes les butxaques- la Crepnova. I ha acabat proposant-nos acabar el dia pujant al Tramvia Blau i al Tibidabo a contemplar les millors vistes de la ciutat.

Visca la Festa Major

El xef ha acabat desitjant-nos que la festa serveixi per compartir taula amb amics i veïns, “els de sempre i els nouvinguts”. I emulant en Quim Masferrer: “Gervasiencs, sou molt bona gent. Visca la Festa Major!”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here