Voluntàries d'Assís preparant l'esmorzar a les instal·lacions on fins aquest 31 de juliol també hi treballava la Fundació Futur © Elena Bulet

Societat

Carme Rocamora, Sergi Alemany

La Fundació Futur tanca des d’avui tres dels 18 menjadors socials que tenia a la ciutat de Barcelona i que oferien un servei diari a unes 300 persones. Els menjadors afectats són els dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Ciutat Vella. Aquest mes de juliol l’empresa ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) als seus treballadors, que es queixen que en cap moment del període de negociacions la Fundació Futur ha acreditat pèrdues econòmiques per acreditar els acomiadaments.

En funcionament des del 2013

Aquest menjador social al districte de Sarrià-Sant Gervasi va ser dels últims de la Fundació Futur en obrir-se, l’any 2013, i fins aquest dimecres 31 de juliol servia 100 àpats diaris. Fruit d’un acord amb el centre Assís d’acollida per a personse sense llar, s’ubicava a les seves instal·lacions.

Redirigir els usuaris a altres districtes

L’Ajuntament de Barcelona assegura que els usuaris afectats tindran garantida l’alimentació perquè seran recolocats en altres menjadors socials de la ciutat, alhora que lamenta que no s’hagi pogut buscar una empresa substituta pels districtes afectats per la poca antelació amb què s’ha conegut la notícia del tancament per part de l’empresa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here