Cruïlla Escoles Pies - Vergós © Juanjo Compairé

Societat

Juanjo Compairé

L’Associació de Veïns de Les Tres Torres i l’Associació de Comerciants de Les Tres Torres han pactat una intervenció a l’entorn del Mercat de Les Tres Torres per afavorir la vida veïnal i el comerç de proximitat. N’hi ha prou amb restar una estona davant del mercat, a la cruïlla dels carrers Vergós i Escoles Pies, per copsar la perillositat de l’encreuament, sobretot, per la velocitat dels vehicles que baixen de les escoles situades més amunt.

També crida l’atenció l’estretor de les voreres del carrer Carrencà, que a penes permeten el pas d’una persona. Estretor agreujada per la presència de posts d’electricitat, que fan que caminar per aquell carrer sigui una autèntica cursa d’obstacles.

Una plataforma que doni vida al barri

Aquesta àrea del mercat és la principal zona de vida comercial i veïnal del barri. L’associació de veïns pensa convertir-la en una plataforma elevada que confluiria amb la conversió del carrer de Carrencà també en una via de vianants. La pacificació de tota aquesta zona contribuiria a reforçar la centralitat que ja té. Un semàfor al carrer Escoles Pies, unit al desnivell de la plataforma, obligaria els vehicles, que actualment baixen a gran velocitat, a aturar-se o, si més no, a disminuir la velocitat. Tot plegat aniria unit a uns canvis en les zones de càrrega i descàrrega, d’àrea verda i àrea blava. Aquest projecte ja va ser presentat pel president de l’associació de veïns, Lluís Tusell, al Consell de Barri.

Primers passos

Mentre no passi el període electoral, l’AV i l’equip del gerent del districte ja han pactat el disseny, que inclourà la construcció d’un pas elevat de vianants coincident amb la sortida del mercat per Escoles Pies. Això combinat amb el desplaçament de les places de càrrega i descàrrega a la part alta d’Escoles Pies, on hi ha l’entrada del magatzem del mercat, fora de la futura zona pacificada. Les actuals places de càrrega i descàrrega del carrer Vergós es convertiran en zona blava i d’aparcament de motos.

“Es vol donar més espai i seguretat als vianants, sense perdre l’espai per a aparcament dels clients”, ens manifesta en Lluís Tusell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here