Dijous 25, abril 2024
14.5 C
Sant Gervasi
14.4 C
Sarrià
Publicitat

Partit Popular de Catalunya

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

a fons: eleccions municipals

Propostes dels partits per Sant Gervasi

Quin és el vostre model polític per la ciutat de Barcelona?

Publicitat

Un model de ciutat en la bona direcció, per aconseguir la millor Barcelona, ja que el canvi a Barcelona no és passar de la ‘Guatemala’ de Xavier Trias a la ‘Guatepeor’ de l’esquerra radical de Ada Colau. Apostem per dos grans eixos, ocupació i persones amb més polítiques socials, a més de mà dura en la lluita contra la delinqüència i frenar equivocades polítiques d’immigració.

Publicitat

Volem una Barcelona que projecti el millor de si mateixa. Som la capital de Catalunya i una gran capital d’Espanya, una ciutat plural en català i castellà. Defensarem una Barcelona que reclama al govern de la Generalitat d’Artur Mas, allò que ens correspon, un millor finançament per garantir la prestació de més i millors serveis als barcelonins. Per això, exigírem el deute que manté la Generalitat d’Artur Mas amb Barcelona superior als 300 milions d’euros. Volem les inversions que ens corresponen per construir els equipaments necessaris a favor de la nostra gent gran, persones discapacitades, sanitat, educació IES i CEIP i millor transport públic.

Oscar Ramírez
Oscar Ramírez

Sou partidaris de la divisió territorial en barris com una forma de descentralització del govern municipal?

Sí que som partidaris de la divisió territorial en barris i en districtes com una forma de descentralització del govern municipal, per tant, comporta un segon nivell de política i gestió municipal que apropa l’administració i els ciutadans.

La política municipal precisa del tracte més proper als ciutadans i el seus problemes per tal de ser més eficient, ràpid i concret en la resolució dels mateixos, i amb la descentralització de l’administració municipal, com en els consells municipals de districte i en barris, amb el suport dels consellers de districte, s’arriba millor als problemes reals dels veïns i es pot donar resposta de manera més efectiva.

Els barris i els districtes són com la corretja de distribució entre el territori i l’administració, per apropar els ciutadans als responsables polítics que tenim la responsabilitat d’atendre les demandes dels ciutadans de Barcelona i intentar trobar una solució a les mateixes per millorar la seva qualitat de vida i construir junts una millor Barcelona.

Penseu que l’actual model dels Consells de Barri s’ha de modificar? De quina manera?

L’actual model dels Consells de Barri és una molt bona eina de participació ciutadana i de fer “política de prop”, ja que permet als veïns la possibilitat de participar en un àmbit territorial molt proper: el seu barri. Entenem que és una eina molt important que facilita la participació i la comunicació amb els veïns i els seus problemes més quotidians, més propers, més del dia a dia… i això sempre és bo. Ara bé.. com tot a la vida, els òrgans de participació també s’han d’anar adaptant a les necessitats actuals per tal de ser més efectius i participatius.

Tot i que compartim el model actual dels Consells de Barri, entenem que s’haurien d’incorporar algunes petites modificacions en el seu funcionament que no afecten el substancial dels mateixos.

Per exemple, una bona mesura seria la possibilitat que els veïns del barri poguessin incorporants punts a l’ordre del dia a tractar en el consell de barri, sempre i quant ho demanin amb la suficient antelació, sempre que es tractin de temes de transcendència per al barri i d’interès general. Per exemple: incorporar un punt per tractar el desplegament d’una nova línia de la xarxa ortogonal i les afectacions sobre la resta del servei de transport públic, o incorporar un punt a l’ordre del dia per explicar el detall de les negociacions amb la propietat de Can Ferrer o de la Clínica Ripoll.

D’altra banda, també creiem que seria bo reglamentar les normes de funcionament del propi consell de barri de forma més concreta, i la forma de elecció dels seus membres com per exemple del seu vicepresident i que de vegades ha portat a diferents interpretacions i controvèrsies.

I finalment, també considerem que s’hauria de permetre la participació dels consellers del consell municipal en aquest espai participatiu per tal d’enriquir més el debat.

Feu tres propostes concretes i prioritàries pel territori de Sant Gervasi

1.- Recuperació de les finques de Can Ferrer i de la Clínica del Dr. Ripoll per a nous equipaments pel barri i zones verdes públiques.

2.- Incrementar la seguretat, el seguiment i control de les activitats dels locals d’oci nocturn especialment als voltants dels carrers Turó Parc, Marià Cubí, Amigó, Santaló i Lincoln, i exigir compliment de les ordenances municipals.

3.- Finalitzar la remodelació del carrer Balmes entre Plaça Molina i Plaça Kennedy.

Feu una proposta més per cada una de les zones de Sant Gervasi: la Bonanova, Monterols, Galvany, Turó Parc, El Putxet i el Farró

1.- Remodelació de la zona de vianants central de la Via Augusta entre Av. Diagonal i Travessera de Gràcia.

2.- Reforma del tronc central de l’Avinguda Pau Casals.

3.- Arribar a un acord amb els propietaris de l’antiga Clínica Sant Josep per a destinar l’espai a nous equipaments de barri o de Districte i la recuperació de la Casa Tusquella.

4.- Més inversió en manteniment i neteja en els Jardins del Putxet, d’Altimira, el Parc Moragas i de Monterols.

5.- Augment del control del civisme, neteja i manteniment als parcs i jardins de la Tamarita, Can Altimira, i Vil·la Florida.

Teniu alguna proposta concreta per revitalitzar i augmentar el comerç de proximitat a Sant Gervasi?

Des del grup popular apostem per la redacció i desplegament d’un Pla de Dinamització Comercial al barri de Sant Gervasi on els comerços han reduït vendes per la crisi i l’afectació de les diferents obres.

S’han d’impulsar ajudes al comerç per tal de d’adaptar-se als nous canals de venda a través de les noves tecnologies, i disminuir la burocràcia que encara és molt complicada en tots els supòsits, tant per fer unes reformes, una ampliació o emprendre una nova activitat.

I hem de facilitar l’accés als tràmits i disminuir la burocràcia per tal de no convertir-la en una carrera d’obstacles administratius.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.