Dijous 25, abril 2024
13 C
Sant Gervasi
12.9 C
Sarrià
Publicitat

Amanida de tomàquet i mató

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Cuina de mercat

Amanida de tomàquet i mató

Ingredients:
400 g de tomàquets carnosos
80/100 g de mató
1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
15 fulles d’alfàbrega
Olives negres
Sal

Elaboració:
Comenceu per rentar molt els tomàquets, després els tallareu a rodanxes de mida normal i els anireu posant en el plat per servir, salareu i repartireu el mató desgranat, les olives negres i les fulles d’alfàbrega prèviament tallades. Aconsellem servir el plat fred de nevera.

Publicitat

Amanida fresca de mongeta tendra

Fotografia de Pau Farràs

Ingredients:
800 g de mongetes tendres fines
4 tomàquets ben madurs i carnosos
1 patata mitjana
Oli d’oliva verge
2 grans d’all negre
Sal i pebre

Publicitat

Elaboració:
En primer lloc, netegeu i trieu les mongetes, i feu el mateix amb la patata. Coureu les verdures per separat per mantenir una cocció per a cadascuna, i quan arranqui el bull hi coureu la patata a dauets; també aprofitareu per coure la mongeta al vapor, però que ens quedin un pèl cruixents. Ho refredarem tot en aigua amb gel i ho reservarem.

Tot seguit ratllareu el tomàquet i l’amaniu amb l’oli, la sal, el pebre i els alls negres picats. Al moment de servir-ho disposareu la mongeta i la patata, i ho amanireu amb la salsa de tomàquet cru i un rajolí d’oli d’oliva. I opcionalment amb una mica de tonyina en conserva i/o olives negres sense os.

Llenties d’estiu

Ingredients:
250 g de llenties cuites
2 cabdells d’enciam o 2 endívies
80 g de confitura de maduixa o de tomàquet
30 g de vinagre de Mòdena
120 cl d’oli d’oliva verge extra
100 g de formatge “feta”
12 tomàquets xerris
12 fulles de menta fresca
30 g de sal

Per la salsa:
Confitura
Vinagre, oli i sal

Elaboració:
Posareu a refredar les llenties unes hores a la nevera, i abans de servir el plat preparareu la salsa per barrejar-la amb les llenties, tot seguit netegeu i trossegeu els enciams i els tomàquets.

Muntareu el plat posant primer l’enciam, després les llenties, i així fins a quatre capes (dues de cada), i acabareu adornant el plat amb el formatge a daus, les fulles de menta i el vinagre de Mòdena.

Macedònia al cava

Ingredients:
300 g de meló
300 g de síndria
20-25 grans de raïm blanc
400 ml de cava brut
Unes fulles de menta fresca
1 branca de canyella

Elaboració:
Peleu i feu boles de la síndria i del meló amb l’ajuda d’un buidador de vegetals, i ho poseu en un bol gran. Hi afegiu el raïm tallat per la meitat i sense pinyols i la branca de canyella, ho regueu tot amb el cava i, ben tapat, ho poseu a refredar. Al moment de servir, hi afegireu les fulles de menta.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.