Marta Orriols durant una entrevista amb El Jardí © Elena Bulet

Cultura

El Jardí

L’escriptora Marta Orriols, veïna de Galvany, ha guanyat el premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any, amb la seva darrera obra Aprendre a parlar amb les plantes, el seu debut en novel·la. El llibre explica en primera persona el procés de reconstrucció emocional de la seva protagonista, la Paula, que es veu obligada a replantejar-se la vida als 42 anys després de la mort sobtada de la seva parella, en Mauro, poc després que la deixés.

En absència del president Jordi Cuixart, empresonat sense judici des de l’octubre de 2017, el vicepresident Marcel Mauri ha entregat el premi a l’escriptora Marta Orriols. Mauri ha explicat que Òmnium no només és una entitat cabdal en la defensa de les llibertats col·lectives sinó que, alhora, també entrega el guardó més ben dotat a l’obra literària editada en llengua catalana. Des de la presó, Cuixart ha felicitat els tres finalistes i ha deixat clar que “com més forta sigui la repressió, més ganes tindrem de seguir compartint llengua i cultura amb tothom, sense renúncies”.

Marta Orriols havia presentat la novel·la el dia 22 de gener, a la llibreria a peu, de pàgina, de Sarrià.

Orriols va publicar l’any 2016 el recull de contes Anatomia de les distàncies curtes, publicat a Edicions del Periscopi, de la qual es va publicar una ressenya a El Jardí i la periodista Elena Bulet va entrevistar a l’autora.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here