Dissabte 20, abril 2024
17.5 C
Sant Gervasi
17.6 C
Sarrià
Publicitat

L’Economia Solidària recomana: lectures i visionats d’estiu

L'estiu, un bon moment per recuperar la calma, reflexionar, llegir o mirar una bona pel·lícula

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Economies Alternatives

Bernat Julià (SSG Coopera)

Arriba el període estiuenc i, per a moltes persones, les vacances. Pot ser un bon moment per recuperar la calma que no solem trobar durant el curs i sovint aprofitem aquests dies per pensar, reflexionar, per llegir o mirar una bona pel·lícula. A vegades recuperem llibres que havíem deixat a mitges durant el curs, d’altres n’iniciem de nous. Sigui com sigui, és un bon moment per recomanar també algunes lectures o vídeos per descobrir.

Publicitat

Des de SSG Coopera, com no pot ser d’altra manera, us fem una sèrie de propostes i recomanacions vinculades a l’Economia Solidària i Cooperativa, per ajudar-nos a repensar el nostre consum i la nostra manera d’organitzar-nos també. D’entrada, un dels elements sobre els que pensar des de tots els àmbits és el turisme. En aquest sentit, són moltes les reflexions que es van fent al respecte però paga la pena recuperar-ne algunes. D’una banda tenim aquestes reflexions sobre ecoturisme vs turisme sostenible i responsable que feia Lídia Hervàs el 2015 a Ets el que menges. Igualment interessants són les reflexions que Daniel Pardo, de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, feia per a La Directa el setembre passat en el marc del dia mundial del turisme. I perquè no es digui que només us fem llegir, sempre és bon moment per veure el documental Bye Bye Barcelona i prendre consciència de com el turisme afecta a les ciutats, en concret a casa nostra. I ja que parlem de documentals, un que relaciona el fenomen migratori de l’Amèrica Llatina amb la qüestió de les Cures a casa nostra, és el recent estrenat Cuidar entre terres: un projecte conjunt de La Directa i Cooperacció amb el suport de La Bonne entre d’altres. Si bé el documental encara no és pot veure on-line, sí que tenen aquesta ‘DocWeb‘ on expliquen tot el procés i la història que acompanya el documental. Finalment, si pensar les ciutats del present és també reflexionar sobre com volem que siguin en el futur, us recomanem el Dossier Crític Ciutats de Sentit Crític, coordinat per Sergi Picazo: una revista de 148 pàgines que analitza els problemes i els reptes de les ciutats del futur.

Publicitat

Entrant de ple en l’Economia Social i Solidària, és molt recomenable l’entrevista que Ivan Miró feia a Euclides André, filòsof i teòric de l’Economia Solidària. Sense deixar encara La Directa, és igualment recomanable l’article de Carles Masià sobre la dimensió territorial de l’Economia Solidària i Cooperativa que està arrelant gràcies als Ateneus Cooperatius. Tornant al Crític, és també molt interessant l’entrevista que Jordi De Miguel fa a Erika Licón, professora mexicana de la Universitat de Concordia (Mont-real).

I per acabar, tres llibres imprescindibles que no et poden deixar indiferents. Primerament, un clàssic ja de l’ESS com L’Economia Solidària en cent paraules, de Jordi Garcia Jané, un llibre que serveix per immergir-te de ple en els principals conceptes i idees de l’ESS. Un altre llibre interessant, publicat durant aquest curs, és el de Finances Ètiques i Solidàries. Valors, límits i reptes, un llibre construït col·lectivament per Arç Cooperativa, Acció Solidària Contra l’Atur, Coop57, Finançament ètic i solidari (FETS), Fiare Banca Etica i Oikocredit. I sense marxar de l’Editorial Pol·len, un referent en l’àmbit us recomanem també un llibre senzillet de Jordi Estivill que com el títol indica és una invitació a endinsar-se i conèixer el món de l’ESS.

Que gaudiu les lectures i les vacances!

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí