abans i ara

Fotografia: J. Sardá; text: J. Mestre

La plaça de la Bonanova ha estat tradicionalment el centre de la vida social, religiosa i administrativa de Sant Gervasi: encara avui hi ha l’església parroquial que ens ho recorda. També hi havia un comerç que, de fet, s’ha de considerar tota una institució: la Farmàcia de Lluís Boada. Hi ha notícies documentals que aquesta farmàcia ja es trobava a la plaça de la Bonanova a finals del segle XIX; de ben segur que va ser una de les més antigues de Sant Gervasi. Es conserva una fotografia de cap a l’any 1915, ara fa un segle, amb l’aparador de la farmàcia i el mateix farmacèutic, en Luís Boada (amb abric i barret), a la porta. Aleshores, però, la farmàcia estava a la part oriental de la plaça, tal com mostra la fotografia panoràmica actual.

Cent anys després la família Boada segueix portant la farmàcia, i s’ha creat una autèntica saga familiar de farmacèutics. Ara la farmàcia és a la part sud de la plaça, on ocupa un lloc ben destacat. És un establiment modern, funcional i molt eficaç pels clients, però no oblida les llargues arrels a la plaça i al barri de la Bonanova.

La farmàcia Boada, a principi del segle XX. Fotografia cedida per la família Boada. La fotografia destacada i el muntatge és de Javier Sardá
La farmàcia Boada, a principi del segle XX.
Fotografia cedida per la família Boada.
La fotografia destacada i el muntatge és de Javier Sardá

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here