Konsulta'm, el nou servei de suport psicològic per joves

La Mirada Jove

Elena Bulet (@elenabulet)

“S’ha detectat un alt nivell de patiment emocional per part de les persones joves, però hi ha poc accés als serveis d’atenció psicològica”, explica la Maria Torres, infermera especialista en salut mental infant-juvenil. “La idea del Konsulta’m és apropar els professionals a l’àmbit comunitari”. La Maria és una de les tres persones que formen part del Konsulta’m a Sarrià, equip compost per dues infermeres i una psicòloga que fa les funcions de coordinació.

El servei Konsulta’m s’adreça a adolescents i joves d’entre 12 i 22 anys que necessiten una resposta ràpida i especialitzada al seu malestar o patiment. L’espai també ofereix assessorament als professionals que treballen amb aquest col·lectiu. S’hi pot accedir cada dilluns a la tarda al Centre Cívic de Sarrià, de 15.30 a 19.30 h sense demanar cita prèvia. També es pot trucar per telèfon o enviar un correu electrònic. Les persones que hi accedeixin no han d’estar necessàriament vinculades al barri. Es pot recórrer al Konsulta’m que es prefereixi. Es tracta d’un servei que funciona arreu de Barcelona i s’adapta a les necessitats de cada zona. Per aquest motiu, a cada centre hi haurà uns horaris i una implantació diferent.

L’any 2016 es va detectar un increment de la prevalença de patiment psicològic en els adolescents i joves respecte al 2012. El Konsulta’m sorgeix en el marc del Pla de Salut Mental de Barcelona, i es proposa evitar que aquest malestar s’agreugi o es converteixi en un problema de salut mental. També hi ha la voluntat que sigui un servei d’accés fàcil, adaptat a les rutines i els hàbits d’aquest col·lectiu. Per aquest motiu, el Konsulta’m se situa a casals de joves o centres cívics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here