Dimarts 16, abril 2024
17.7 C
Sant Gervasi
17.7 C
Sarrià
Publicitat

Fruites i Hortalisses Carlos i Susi

Publicat el 21.8.2017 9:30

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Fruites i Hortalisses Carlos i Susi és una parada molt arrelada del Mercat de Sant Gervasi. Un Mercat amb un equip de professionals que ofereixen el millor servei. En Carlos i Susi gaudeixen d’una clientela de confiança que agraeix poder menjar fruites i hortalisses molt bones i de confiança.El mercat és un espai alimentari, de salut, per
cuidar-nos i menjar bé.

En Carlos i la Susi porten 30 anys en el món de la fruita i la verdura. Van començar com a majoristes i al Mercat de l’Hospitalet. Després van obrir la parada al Mercat de Sant Gervasi. Amb tots aquests anys han aconseguit conèixer molt bé els productes, on anar-los a comprar, quin és el millor moment, i a orientar a cada client en funció del que necessiti. Ofereixen a la clientela una verdura ecològica de veritat, i els expliquen i resolen els dubtes i necessitats.

Publicitat

Com vau començar a treballar en el sector?

Publicitat

En Carlos compra la fruita, n’és un expert des que es dedicava amb el seu germà a comprar la fruita i la verdura, a visitar els pagesos, a anar a buscar a cada lloc el millor producte, en el millor moment. Els tastem in situ, fins i tot. Tot el que han après ho apliquen a la seva parada, on la Susi coneix molt bé els gustos i les necessitats dels clients i elabora la fruita i les hortalisses.

Com seleccioneu la fruita i la verdura?

La feina comença anant ben d’hora a l’espai dels petits pagesos al mercat central, i directament als pagesos. Tenim una confiança amb ells que ens hem guanyat amb els anys. Són petites produccions del Prat o del Maresme que va a parar a pocs mercats. Com els maduixots del Maresme de Sant Cebrià, que en realitat són de primavera i no tant de l’estiu. Coneixem bé el producte de proximitat. En el cas de la fruita, la que ve de lluny com el mango la trobareu molt gustosa. És un mango arribat en avió; collit madur en la planta.

Han canviat molt els hàbits i gustos de la clientela? 

Els horaris i hàbits han canviat i hi ha molts llocs on comprar. Però on es troba l’equip de professionals que coneix molt bé cada producte, la carn, el peix, els queviures, la xarcuteria, la fruita és als mercats. I al barri, al Mercat de Sant Gervasi. La gent hi confia perquè saben que anem a buscar el bo, i els orientem. I fem producte elaborat: la carbassa, els grans de la magrana, la fruita tallada, etc. Tot del dia, com si fos el peix.

Què hi podem trobar a la vostra parada d’especial? 

Tenim productes ecològics de veritat. Treballem amb un pagès, per exemple, que deixa anar marietes als seus horts. Ens agrada donar sempre la millor orientació, pensant primer en el client. Per exemple, els tomàquets RAF que seleccionem són molt bons. És el tomàquet d’hivern, dolç, amb unes vetes a la pell. Necessiten d’un substrat salí per ser ben gustosos. I ara ja ve la carxofa del Prat, els pèsols, les faves. I la taronja i la mandarina són les reines.

Digueu-nos algun producte nou que tingui èxit?

La gent ens ve a buscar els productes de temporada. Com deia, precisament pels nous hàbits i necessitats, ens vénen a buscar entre d’altres, magrana, maduixes, carbassa, productes tallats i preparats. Som conscients que hem d’ajudar als clients i clientes a tenir hortalissa del dia diria, i fruita fresca per menjar-la i cuinar-la amb facilitat.

Com veieu el mercat de Sant Gervasi? 

El veig com un equip de persones molt dedicats cadascun de nosaltres al nostre producte. Fa anys que ens hi dediquem i ho estimem. I ens adaptem als canvis. Tenim clar que cal posar-hi moltes hores i un bon servei: l’atenció personal, la confiança, la selecció del producte, l’orientació. El servei a domicili que oferim també facilita molt, a banda de l’aparcament gratuït a sota del mercat.

També tenim clar que som un espai del barri i de valors: de menjar sa, de producte ecològic i de proximitat, de tenir cura de la salut a més del plaer de menjar bé, amb bons preus. Ens agrada també estar oberts a activitats, celebrar el calendari de festes tradicionals amb el veïnat, fer activitats esportives i culturals amb entitats del barri, etc.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.