La dona en el teatre

0
Quan:
14 Febrer, 2019 @ 7:00 pm Europe/Madrid Franja horària
2019-02-14T19:00:00+01:00
2019-02-14T19:15:00+01:00

Càpsula vespertina: La dona en el teatre, amb Teresa Rosell Nicolás, professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la UB. Quin tipus de personatges femenins hem vist al món del teatre? Breu recorregut des de la tragèdia grega i l’importància de personatges com Electra o Antígona, passant per les dones d’Ibsen com ara Hedda Gabler o Nora a Casa de Nines, dones que busquen alliberar-se i es pensen de forma independent als referents masculins, fins a l’actualitat dins del panorama occidental. I les dones autores? Quines dramaturgues han impactat el món del teatre i en quina mesura ho continuen fent ara?

CÀPSULES VESPERTINES: LA DONA

Les Càpsules Vespertines neixen amb la voluntat de fer créixer l’esperit crític des de  diferents disciplines artístiques i culturals (cinema, música, teatre, arts plàstiques i escèniques…). Fer entendre l’art i la cultura a través de les idees; fer entendre les idees a través de la seva representació artística i cultural.

Aprofundirem en el paper que la dona ha tingut al llarg de la història en l’art. A través del cinema, de les arts plàstiques i del teatre, tractarem d’entendre de quines maneres s’ha representat (i pensat) la dona des de l’art. Posarem el focus d’atenció en aquelles artistes més innovadores i potents dins el seu àmbit. Seguint amb la filosofia amb què encetem les Càpsules Vesperines, tractarem de fer entendre l’art i la cultura a través de les idees; també de fer entendre les idees a través de la seva representació artística i cultural.

Casa Orlandai
c. Jaume Piquet, 23

Entrada: 3 €

https://casaorlandai.cat/activitats/categories/capsules-vespertines

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here