Portada del número 52 d'El Jardí amb fotografia de La Festa Major de Les Tres Torres © Lluís Tusell

Editorial

El Jardí

Aquest començament de juny ens ha portat les primeres calorades de l’any, tot recordant-nos que l’estiu ja és ben a prop. I, amb el bon temps, també arriben les festes majors dels barris: hem gaudit de les festes de Les Tres Torres i del Putxet, i les de Sant Gervasi i Turó Parc arriben aquest mes de juny. La de Sant Gervasi està en procés de renovació, cosa que esperem que ajudi a potenciar aquesta festa amb tanta història.

L’actualitat està molt centrada en la vida política local. En aquest sentit, oferim una anàlisi dels resultats de les darreres eleccions municipals, que han suposat una capgirada important del mapa dels partits al districte. En els mesos vinents, veurem com es configura el nou consistori barceloní i el Consell del Districte. Però hem volgut posar l’enfocament en una qüestió global que també té ressò als nostres barris. Descobrim en el reportatge algunes històries de persones refugiades i migrades que viuen ben a prop. Alguns veïns i institucions els dediquen molt del seu temps per donar-los acollida i fer-los més suportable el fet d’haver de deixar la seva terra sense desitjar-ho, i haver-se d’adaptar, amb molt pocs recursos, a un país i una cultura molt diferent.

El dissabte 1 de juny, es va fer la 22a edició de la Mostra de Comerç de Sant Gervasi. En aquesta ocasió s’ha recordat la llarga trajectòria de Barnavasi, l’associació de comerciants gervasiencs, que compleix el 35è aniversari. Són molts anys i, sobretot, molts projectes de barri, tal com es va poder veure en l’exposició fotogràfica. Seria interessant que aquesta exposició tingui continuïtat, encara que sigui en una versió reduïda, en algun centre cultural de la Bonanova: descobreix la vida del barri des de principis dels anys vuitanta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here