La família gegantera de Sarrià, espera els gegants convidats a la plaça de la Vila. © Juanjo Compairé

Cultura

Juanjo Compairé

La família gegantera de Sarrià, que ja és família nombrosa de primera categoria, aquest diumenge 6 d’octubre ha tornat a tenir convidats per la Festa Major. Ni més ni menys que les colles geganteres del Port de Tarragona, de Castellterçol, Pallejà, Cubelles i El Clot. I tots plegats s’han passejat pel nucli antic de Sarrià, acompanyades per les seves gralles.

I és que la família tenia molts motius per celebrar-ho: en primer lloc el Blauet (del centre excursionista Els Blaus) fa 18 anys i ja és, doncs, major d’edat. Corre la brama que ahir ja va celebrar-ho anant de bars amb el Correvila! Avui tothom li ha cantat la cançó d’aniversari i hauria calgut que bufés les espelmes d’un pastís gegant, però ha preferit bufar-les en la intimitat. També hi ha participat per primer cop en Normag, el primer gegant català amb capacitats diverses i que es mou sobre rodes.

El protagonista, però, ha estat en Pitu.  En Josep Calderó, Pitu, ha fet tota la passejada dels gegants acompanyant el gegantó que el representa. En acabar, ha pujat al balcó de la casa de la Vila des d’on ha presidit el ball de totes les colles al costat del regidor Batlle.

Actuació d’aula de teatre de la Universitat de Barcelona, al balcó del carrer Bonaplta, 3. ©Juanjo Compairé

Fes-te els balcons

A la tarda, una autèntica gentada ha fet un recorregut per la vila, aturant-se en 13 balcons o terrasses. En cada una d’elles es feia una representació. L’itinerari ha sortit de la casa Orlandai, que és qui, amb un grup de voluntaris, ha organitzat (a la perfecció) tot plegat.

El començament, espectacular, un espectacle de dansa des de les finestres que donen al pati d’en Marcel, ha continuat des d’altres finestres de la casa amb un recital de lied català i un bany de natura amb fulles i olors. La plaça de Sant Vicenç  ha servit de plató d’un altre espectacle de dansa i també d’una intervenció teatral que pretenia posar en solfa les precarietats en què vivim. A la plaça Josep Obiols, la sàtira teatral ha anat adreçada als pares paüls que volen desallotjar la casa Buenos Aires de Vallvidrera per fer-hi un hotel de luxe. I ha continuat amb una cantada en un balcó del carrer Major de dues cançons adreçades al nou regidor Albert Batlle i a la deixa de l’avi Florenci (el pare de Jordi Pujol).

L’actuació més espectacular ha estat, sens dubte, la intervenció del duet Volonca, dues noies que, en una combinació de dansa vertical i circ, han sorprès tothom pels seus equilibris impossibles.

Tot plegat, salpebrat, entre altres actuacions, d’una dansa al terrat de la merceria del carrer Major i una molt destacable intervenció teatral inspirada en els autòmats i en la Commedia dell’arte italiana, a càrrec de l’aula de teatre de la UB. També la gent assistent ha pogut gaudir de la música senegalesa d’Aliou qui ha cantat i tocat la kora, acompanyat de percussió.

Una tarda, doncs, en què la vila s’ha aturat una estona i s’ha omplert d’art i de música. La festa, que també és cultura, continua!

Espectacle de teles de Volonca, a la cantonada del carrer Jaume Piquet amb Major de Sarrià. ©Juanjo Compairé

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here