cuina de mercat
Blai Pérez
Ingredients per a 4 persones:
1 ceba trinxada fina
2 tomàquets madurs ratllats (sense llavors)
oli d’oliva
farina
4 talls de bacallà dessalat, de 150 g cada un
1 all
sal
90 g de pinyons sense torrar
2 dl de vi blanc sec
80 g de panses
Preparació:
Poseu la ceba tallada en juliana i el tomàquet en una cassola amb un raig d’oli d’oliva com per fer un sofregit. Al mateix temps enfarineu i fregiu els talls de bacallà en una paella amb oli calent i reserveu-los. A continuació, afegiu una cullerada de farina al sofregit i remeneu-ho un parell de minuts. Feu una picada amb l’all, una mica de sal i 10 g de pinyons. Barregeu aquesta picada amb el vi blanc i aboqueu-la al sofregit. Deixeu reduir el vi i poseu-hi prou aigua perquè cobreixi el bacallà. Afegiu-hi les panses i la resta de pinyons i deixeu-ho coure 5 minuts.
Finalment, incorporeu-hi els talls de bacallà i acabeu-ho de coure tot junt, per evitar que s’enganxi es remenarà de tant en tant, tot sacsejant la cassola.