Dijous 28, març 2024
19.5 C
Sant Gervasi
19.3 C
Sarrià

Agenda

nov.
6
Dc
50 anys després de l’Apolo 11
nov. 6 @ 18:00

Taula rodona: 50 anys després de l’Apolo 11. Commemorem aquesta fita amb una taula rodona on s’exposaran les implicacions històriques, científiques i tecnològiques que ha causat l’arribada a la Lluna.

Centre Cívic Vil·la Urània
c/ Saragossa, 29

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laurania/p/32009/arribada-a-la-lluna-taula-rodona-50-anys-despres-de-lapolo-11

Migracions a causa del canvi climàtic
nov. 6 @ 19:00

LES VEUS DE LA REPÚBLICA: Migracions a causa del canvi climàtic, amb Pep Cabanyol, periodista i president de SICOM.

L’escalfament global provoca fenòmens meteorològics extrems. En determinades zones del planeta, això es tradueix en condicions de vida molt severes que desembocaran en grans migracions de població. És el que es coneix com a migracions climàtiques. Un tema de gran actualitat, i que hi haurà l’ocasió de debatre sobre com aquest fet pot fer canviar la distribució i la forma de viure de les poblacions al planeta.

Organitza. Assemblea 15M de sarrià-Sant Gervasi

Casa Orlandai

c/ Jaume Piquet, 23

https://casaorlandai.cat/activitat/les-veus-de-la-republica-migracions/

Organitza: 15M

gen.
16
Dj
Entesa Sarrià-Sant Gervasi
gen. 16 @ 19:30

Presentació de l’Entesa Sarrià-Sant Gervasi, de Debat Constituent amb Gabriela Serra i Lluís Llach.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

gen.
20
Dc
La cursa per la vacuna contra el SARS-CoV-2
gen. 20 @ 19:00

Les Veus Científiques: La cursa per la vacuna contra el SARS-CoV-2, amb Lluís Ruíz-Ávila, biòleg director general a Leukos Biotech SL i a Ruti Immunotherapeutics SL, empresa espanyola que desenvolupa una vacuna contra la covid-19 i d’altres infeccions víriques respiratòries, i José Luis Martí, Professor de Dret a la Universitat Pompeu Fabra.

De totes les vacunes que darrerament estan en tràmit o bé aprovades, quines són les llums i ombres? Per què les presenten en notes de premsa i no en revistes científiques? Com canviarà el com fer la recerca l’experiència de la Covid-19? Per què han de fer-se dues aplicacions de la vacuna? Les presses han fet créixer la desconfiança? Com pot ser l’adaptació d’una població semi-immunitzada? Podem pensar de manera realista en una immunització de grup, sigui de forma natural o induïda? Com són les vacunes?

S’ha explicat bé el desenvolupament de la vacuna per a la covid-19 per a que les persones es vacunin per al bé comú? Hauria de ser obligatòria? Hauria de ser un requisit per a algunes activitats? Què ha d’imperar? La salut pública? El bé comú? L’interès personal? Podria ser un requisit per entrar a llocs determinats: un avió, una feina, un teatre? Pot haver-hi un risc d’estigmatització? En quin moment podrem pensar en retornar a una vida sense limitacions ni distanciament?

Activitat virtual

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Zoom. Aquesta activitat es retransmetrà també en directe pel canal de Youtube de la Casa Orlandai, en aquest cas sense possibilitat de participar-hi de veu.

Preu: gratuït

Enllaç: aquí

Les Veus de la República:
Les Veus de la República
febr.
10
Dc
Les esquerres durant la transició. El paper del Guti
febr. 10 @ 19:00

Les Veus de la República: Les esquerres durant la transició. El paper del Guti, amb Txema Castiella, filòleg i autor del llibre El Guti, l’optimisme de la voluntat (Edcions 62) i Arcadi Oliveras, economista i expresident de l’Associació Justícia i Pau de Barcelona

A través de la biografia d’una figura clau de l’antifranquisme i la transició com fou la d’Antoni Gutiérrez Díaz, el Guti, repassarem el paper de les esquerres catalanes durant i després de la dictadura franquista.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Activitat virtual.

Preu: gratuït

Cal inscripció prèvia.

Enllaç: aquí

març
4
Dj
Una imatge i mil paraules
març 4 @ 19:00

Una imatge i mil paraules. Art i literatura feminista al segle XX, amb Laia Mestre.

Debats al voltant de la pintura i la seva relació amb altres expressions artístiques. Parlarem de la relació entre art i literatura als tombants del segle XIX i XX i de les confluències entre pintors i artistes de l’època. Veurem com aquestes dues disciplines s’entrellacen i s’enriqueixen mútuament, donant-nos una visió més àmplia i concisa del que coneixem com a època moderna. Qui era el paper del feminisme en el moment?

Activitat online

Casal de barri Can Rectoret
c/ de la Via Làctia, 4

Inscripcions: https://cbcanrectoret.miram.cloud/MiramModular/buscador/buscador.jsp?g=1&c=9905&a=49

maig
3
Dc
Debat electoral @ Casa Orlandai
maig 3 @ 19:00

Les veus de la República: Debat electoral

Casa Orlandai 

c/ Jaume Piquet, 23

Coorganitzat per “El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià”

juny
7
Dc
I no ens oblidem d’Haití
juny 7 @ 19:00

Les veus de la república: I no ens oblidem d’Haití, amb Jaume Ollé, metge especialista en medicina interna i malalties infeccioses. Fundador d’ACTMON (Associació per al Control de la Tuberculosi al Tercer Món)  i Mireia Porta Arnau, editora i traductora, coneixedora de la realitat haitiana

Actualment, Haití està passant per una crisi humanitària i política, acompanyada d’una alta taxa de pobresa, corrupció, violència i migració.

Com s’ha arribat fins a l’actual crisi humanitària? Quins són els efectes? Quines vies internes de solució hi ha? La Comunitat internacional hauria d’actuar?

Organitza: Elsa Corominas i Marta Masats

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: gratuït

Enllaç. aquí