Agenda

Oct
15
Dt
Com ens vam convertir en protagonistes d’un còmic
Oct 15 @ 12:00 pm

Inauguració de l’exposició “Com ens vam convertir en protagonistes d’un còmic”.  Aquesta explica el procés de la creació del còmic “Una historia de muerte y resurrección” dut a terme per un grup de discapacitats psíquics adults.

L’exposició és la culminació del projecte d’inclusió social “VIVIM LA BIBLIOTECA” que va néixer el 2018 de la col·laboració entre el centre “Residència Mas Sauró” i la Biblioteca Collserola – Josep Miracle. Projecte consistent en visites setmanals d’un grup de residents  acompanyats per un educador social, per conèixer els usos i serveis que la biblioteca ofereix, a més de participar en un munt d’activitats de la nostra programació i d’altres especialment pensades per a ells.

Una d’aquestes visites va coincidir amb la trista notícia de la mort del creador de còmics Stan Lee que tantes bones estones els havia fet passar i va sorgir la idea de fer un homenatge a l’autor creant entre tot el grup el seu propi còmic. Entre tots van pensar els personatges, van idear l’argument i van triar el títol. Després van seguir endinsant- se en la història dibuixant les vinyetes, dissenyant la portada i convertint-se ells mateixos en els protagonistes del còmic, una història de mort i resurrecció que té lloc a Collserola.

Ara us convidem a conèixer al Germán, al Jaime, al David i al Marc, autors d’aquestes aventures plenes d’imaginació que esperem us facin passar una bona estona.

Biblioteca Collserola – Josep Miracle
Biblioteques de Barcelona
c/ Reis Catòlics, 16-34

www.bcn.cat/bibcollserola

Detecció del càncer de mama
Oct 15 @ 5:30 pm

Cicle de xerrades: Salut, consum i alimentació. Detecció del càncer de mama, a càrrec del CAP Vallvidrera

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/29955/xerrada-deteccio-del-cancer-de-mama

 

Oct
17
Dj
Ser dona i pagesa a collserola: una mirada des de l’agroecologia
Oct 17 @ 6:00 pm

Taula rodona: Ser dona i pagesa a collserola: una mirada des de l’agroecologia.

Sense pagesia, no hi ha alimentació saludable ni manteniment d’uns territoris vius. Les dones són invisibilitzades a molts àmbits, però especialment a sectors especialment masculinitzats i precaritzats com a l’agricultura i la ramaderia. Tot i això, contribueixen en molts aspectes a la transició agroecològica, i sovint son pioneres en iniciatives de producció agrària ecològica. Amb dones pageses de Collserola, coneixerem dades sobre la problemàtica a nivell català, la seva visió sobre la situació i els reptes que es troben al dia a dia als projectes agroecològics que impulsen.

Taula Rodona en el marc del Dia Internacional de la Dona Rural a càrrec de l’Associació Arran de Terra, amb la participació del Centre de Documentació i Recursos Educatius del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Gemma Correcher (Can Bofill, Molins de Rei) i Anna Estruch (Celler Batzachs, el Papiol).

Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34

http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vallvidreravazquezmontalban/p/31096/taula-rodona-ser-dona-i-pagesa-a-collserola-una-mirada-des-de-lagroecologia