Agenda

Oct
14
Dl
Turandot
Oct 14 @ 8:00 pm

ÒPERA ENTRE BAMBOLINES: Turandot, de G. Puccini

El tenor Marc Sala, veí de Sarrià, presenta una nova temporada de xerrades al voltant d’òperes que són a la cartellera d’ El Gran Teatre del Liceu.

Casa Orlandai
c/ Jaume Piquet, 23

Preu: 4,50€

https://casaorlandai.cat/activitat/lopera-entre-bambolines-turandot-de-g-puccini/

Push
Oct 14 @ 8:30 pm

Cineclub: Push, amb DOCS BARCELONA. Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no.

Push és el nou documental del guardonat Fredrik Gertten, que investiga per què ja no podem permetre’ns el luxe de viure en les nostres pròpies ciutats. L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món disposar d’un lloc on viure és cada vegada més difícil. Qui són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més apressants a escala mundial?

A través de Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, viatgem per diferents països tractant de comprendre els qui i per què estan sent expulsats els ciutadans de les ciutats, conversant amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la prestigiosa sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià i autor de Gomorra Roberto Saviano.

Teatre de Sarrià
c/ Pare Miquel de Sarrià, 8

Preu: 3 € / Entrada lliure per persones associades

Oct
15
Dt
Com ens vam convertir en protagonistes d’un còmic
Oct 15 @ 12:00 pm

Inauguració de l’exposició “Com ens vam convertir en protagonistes d’un còmic”.  Aquesta explica el procés de la creació del còmic “Una historia de muerte y resurrección” dut a terme per un grup de discapacitats psíquics adults.

L’exposició és la culminació del projecte d’inclusió social “VIVIM LA BIBLIOTECA” que va néixer el 2018 de la col·laboració entre el centre “Residència Mas Sauró” i la Biblioteca Collserola – Josep Miracle. Projecte consistent en visites setmanals d’un grup de residents  acompanyats per un educador social, per conèixer els usos i serveis que la biblioteca ofereix, a més de participar en un munt d’activitats de la nostra programació i d’altres especialment pensades per a ells.

Una d’aquestes visites va coincidir amb la trista notícia de la mort del creador de còmics Stan Lee que tantes bones estones els havia fet passar i va sorgir la idea de fer un homenatge a l’autor creant entre tot el grup el seu propi còmic. Entre tots van pensar els personatges, van idear l’argument i van triar el títol. Després van seguir endinsant- se en la història dibuixant les vinyetes, dissenyant la portada i convertint-se ells mateixos en els protagonistes del còmic, una història de mort i resurrecció que té lloc a Collserola.

Ara us convidem a conèixer al Germán, al Jaime, al David i al Marc, autors d’aquestes aventures plenes d’imaginació que esperem us facin passar una bona estona.

Biblioteca Collserola – Josep Miracle
Biblioteques de Barcelona
c/ Reis Catòlics, 16-34

www.bcn.cat/bibcollserola