Dissabte 20, abril 2024
11 C
Sant Gervasi
10.9 C
Sarrià
Publicitat

Plenari del Districte

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Notícies del barri

Jesús Mestre Campi

El dimecres 7 d’octubre es va reunir el nou Consell Plenari del Districte de Sarrià – Sant Gervasi. Primer hi havia una Sessió extraordinària on, després de fer un minut de silenci en record de les víctimes de l’accident de trànsit a l’avinguda d’Esplugues cruïlla amb Pearson del passat 19 de setembre, on van morir tres joves del districte, és va passar a assabentar i constituir els principals òrgans del districte per la legislatura que comença: nomenament del regidor-president, consellers, grups municipals, portaveus, comissions consultives, etc. També es va proposar el nomenament del vicepresident, cosa que va recaure a Francisco Javier González Blesa, portaveu de Ciutadans.

Publicitat

Tot seguit s’inicià la Sessió ordinària. Com a primer punt de l’agenda s’havia posat els “Precs i preguntes dels assistents”, cosa que permetia als ciutadans i entitats exposar les seves qüestions, sense haver d’esperar al final del Plenari. Va ser la part més dinàmica de la sessió, tot i que moltes de les qüestions que es posaven sobre la taula ja venien de lluny. Pel que fa a les específiques de Sant Gervasi, cal esmentar la disconformitat d’Àngels de la Rosa, en representació dels veïns del carrer de la Reina Victòria, amb el projecte de canvis en el nomenclàtor de la ciutat que afecta noms de Borbons. És aquest un cas curiós, ja que Ena de Battenberg, que va prendre el nom de reina Victòria Eugènia en casar-se amb Alfons XIII, era membre de la família reial anglesa i néta de la reina Victòria.

Publicitat

Al llarg del plenari va sortir diverses vegades les obres del carrer de la Mare de Déu del Carmel tot i que el conseller del grup de govern, Joan Manel del Llano, va assegurar que estaran enllestides a mitjans de novembre. També en l’àmbit del Putxet, va ser protagonista la Clínica de Sant Josep, un gran edifici en estat d’abandonament situat entre els carrers Manacor, Monegal i de Cadis. Francesc Ribera, president de l’AV del Putxet, va recordar aquesta situació i la manca d’equipaments socials que té el barri. La qüestió també va anar sorgint en altres moments del plenari, fins que, en la seva part decisòria, es va aprovar un acord per comprar aquesta propietat, amb els vots favorables dels grups municipals de CiU, ERC i BC, i les abstencions de PP i C’s. Finalment Bartolomé Criado, president de ACiV del Turó Parc, va agrair la feina feta als conselles sortints i va animar als entrants a seguir treballant pels barris del Districte. Tot i així, arran d’un comentari sobre la situació d’aquest parc, on darrerament ha caigut algun arbre i hi ha preocupació de què en caiguin més —tot i que Parc i Jardins està assabentada—, Criado va confirmar que cal actuar urgentment en un dels parcs emblemàtics del barri, ja que s’està convertint en el pipicà més gran de Barcelona.

En l’informe del regidor Gerardo Pisarello es va fer esment de les principals actuacions municipals en curs, com el Dipòsit del Rei Martí, la Vil·la Urània, i les obres als carrers de Lucà, M.D. del Carmel i Bisbe Sevilla; de fet, com va recordar Pol Lliró, portaveu de CiU, totes elles herència del govern anterior. I, en un nivell més polític, va respondre a qüestions plantejades dels veïns com les de nomenclàtor de la ciutat, ja comentada, o l’ús de l’estelada en les festes populars, sobretot en les d’activitats infantils. Al parer de Pisarello, el nomenclàtor és simbòlic i per tant viu i adaptable als temps, i, en referència a les estelades, que cal ser curós amb les iniciatives ciutadanes i associatives sobretot si són respectuoses amb el sentit comú.

El plenari va tractar altres temes al llarg de les gairebé quatre hores de durada —potser excessiu—, com el calendari de les properes convocatòries: el 27 d’octubre l’Audiència Pública i entre el 5 i el 18 de novembre els Consells de Barri. Seran noves oportunitats de debat entre el nou govern, el Consell i els ciutadans i entitats de Sarrià-Sant Gervasi.

Es pot fer una visualització completa de la sessió del Plenari a la pàgina web: http://ajuntament.barcelona.cat/sarria-santgervasi/ca/noticia/consell-plenari-del-districte

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí